GENEL BİLGİ

Ankara
Ankara şehri, Frig Hükümdarı Kral Midas tarafından kurulmuştur. Hititler zamanında garnizon olarak kullanılmıştır. Yüzyıllar boyunca Lidyalılar, Persler, Büyük İskender’in Makedonyası, Roma ve Bizans İmparatorlukları için önemli bir savunma merkezi olmuştur. 1073’te Selçuklular tarafından fethedilen şehir, 1304’te Osmanlı İmparatorluğu’na geçmiştir.



Ankara, Kurtuluş Savaşı sırasında (1919-1923) önemli bir yönetim merkezi olmuş ve 13 Ekim 1923’te de Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti ilan edilmiştir. Günümüzde Ankara Türkiye’nin en modern şehirleri arasında yer almaktadır. Türk Hükümeti’nin merkezi olan şehirde büyük üniversiteler, uluslararası hava alanı, modern karayolu, hareketli bir endüstri sektörü, müze ve sanat yerleri, ve eski yeni pekçok alış veriş merkezi bulunmaktadır.



Orta Anadolu’da yer alan şehir, deniz seviyesinin 830-850 m üstünde bulunmaktadır. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük metropolü olan Ankara 24 ilçesi ile yaklaşık 4 milyon kişiye evsahipliği yapmaktadır.



Kongre Oteli
Türkiye Organ Nakli Derneği’nin 9. Kongresi 4-6 Temmuz 2007 tarihlerinde Patalya Thermal Resort ve Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir. Açılış töreni ve ilk gün sunumları Ankara'da kampüste yapılacaktır.


Kongre oteli olan Patalya Thermal Resort, Ankara’ya otobüsle 1 saat mesafede bulunan Kızılcahamam ilçesinde yer almaktadır. 1996 yılında inşa edilen otelde 156 oda ve 6 bungalow vardır. Her odada telefon, televizyon, kasa, mini bar, termal küvet ve saç kurutma makinesi mevcuttur. Büyüleyici manzarasıyla açık ve kapalı termal havuzlara ulaşım ana binadan yapılmaktadır. Otel aynı zamanda bünyesinde bulunan Türk hamamı, Fin saunası, kür merkezi, güzellik merkezi, spor merkezi, tenis kortları, futbol sahalarından yararlanma, ve küçük bir hayvanat bahçesi imkanlarını da sunmaktadır. İki restoranı, birinde büyük bir şöminesi bulunan 2 barı ile otelde, döviz bürosu, postane, fotokopi, internet ve faks imkanlarından yararlanabileceğiniz bir çalışma merkezi ve park alanları bulunmaktadır.



Gelişler
Ankara Esenboğa Hava alanı'ndan otele transferler Valör Kongre Organizasyon Şirketi tarafından sağlanacaktır.
Kongrenin yapılacağı yerlere kendi imkanları ile gelecek olan katılımcılar için gerekli adres bilgileri:
Yalnızca kongrenin ilk günü için: Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü, Eskişehir Yolu 20. km, Ankara.


Otobüsle geliş-gidiş noktası: Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Fevzi Çakmak Caddesi, 10. Sokak, No: 45, Bahçelievler, Ankara.


Kongre oteli (kongrenin 2. ve 3. günü için): , Soğuksu Milli Parkı, Kızıcahamam, Ankara.

Ulaşım
Kızılcahamam, Ankara şehir merkezine 80 km (karayoluyla yaklaşık 1 saat) mesafede bulunmaktadır. Katılımcılar ve misafirler için Otel, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Bağlıca Kampüsü ve Gölbaşı Patalya Otel arasında ücretsiz ulaşım hizmeti verilecektir. 4 Temmuz 2007'te, saat 7.30 itibarıyle otobüsler servise başlayacaktır. Otobüslerin saat çizelgeleri otel, hastane ve kampüste duyurulacaktır.

Kayıt
Kayıt masası otelde olacaktır. Kayıt saatleri 3 Temmuz 2007 için 13.00-19.00, diğer günler içinse 08.00-18.00’dir.
İlk gün doğrudan Bağlıca Kampüsü’ne giden önceden kayıt yaptırmış katılımcılar kongre isimliklerini kampüste alabileceklerdir. Kongre çantaları ise Patalya Thermal Resort Otel’e gelişlerinde Kayıt Masası’ndan kendilerine verilecektir.

Dil
Kongrenin resmi dili Türkçe ve İngilizce’dir. Simultane çeviri hizmeti verilmeyecektir.

Zaman Dilimi
Türkiye yerel saati Greenwich Saat Dilimi’nden (GMT) 2 saat ileridir.

Hava
Temmuz ayında genelde hava ılıktır (gece 15-20 ºC, gündüz 28-32 ºC). Yılın bu zamanı yağmur görülmese de bazen kısa süreli yağışlar olabilmektedir. Her ihtimale karşı şemsiyenizi getirmeniz önerilir.



Pasaport ve Vize
Ülkeye girişte geçerli bir pasaport gerekmektedir. Türkiye bazı ülkelere vize uygulanmaktadır. Gelmeden önce ülkenizdeki Türk Konsolosluğu’ndan bilgi alınız.

Yerel Para Birimi
Türkiye'nin yerel para birimi Yeni Türk Lirası'dır (YTL).

Elektrik
220 V – 50 Hz AC

Acil Telefon Numaraları
Acil 112; Polis - 155; Yangın - 110

Sigorta
Kongreyi düzenleyenler, kongre esnasında veya kongre sonucunda meydana gelebilecek herhangi bir yaralanma, zarar veya kayıptan dolayı sorumlu tutulamazlar. Sigorta poliçenizin kapsamının yeterli olduğundan emin olunuz.