DAVET

Değerli Meslektaşlarım;

4-6 Temmuz 2007 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek olan Türkiye Organ Nakli Derneği’nin 9. Kongresi’ne sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Geçen yıllarda olduğu gibi, bu kongrede de doku ve organ nakli ile ilgili deneysel ve klinik uygulamalardaki son gelişmelere ilişkin kapsamlı bilgiler verilecek; bu uygulamalara yön veren sosyal ve etik konular da değerlendirilecektir.

Dünyanın bu konudaki uzmanlarının yanı sıra hem akademisyenlerin hem de genç meslektaşlarımızın çalışmalarını sunma fırsatını bularak geleceğe yön verebilecek önerileri ortaya koyacakları bir ortamda mevcut araştırmalar, yeni teknikler ve de yeni bakış açılarıyla ilgili bilgilerimizi gelin birlikte paylaşalım.

2007 Kongresi’nde, 4. "Felix T. Rapaport," 3. "Thomas E. Starzl Transplantasyon," 3. "J. Wesley Alexander Araştırma," ve 2. "İhsan Doğramacı" ödülleri, sırasıyla organ nakli immünolojisiyle ilgili araştırmalar, klinik organ nakli çalışmaları, organ nakli ile ilgili araştırmalarda başarılar elde edenlere ve de ülkesinde organ nakli faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulunanlara verilecek olması da ayrıca heyecan vericidir. Bunun dışında, 2. "Nevzat Bilgin En İyi Sözlü ve Poster Sunum Ödülleri" de sahiplerini bulacaktır.

Kongre boyunca sunacağımız sosyal faaliyetlerin burada geçireceğiniz günlerin güzelliğini daha da artıracağından hiç kuşkum yok.

Sizleri Temmuz 2007’de burada görmekten mutluluk duyacağım.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Mehmet A Haberal
Türkiye Organ Nakli Derneği Başkanı